HIBISCUS

HIBISCUS KIINANRUUSU

(kuivatut kukan lehdet)


Hibiscus-kukkalehdet ovat virkistävä ja perinteinen yrttitee. Terälehdet antavat kirkkaan kirsikanpunaisen värin kuumalle vedelle ja tarjoavat herkän kukkamaun. Niitä voidaan käyttää myös leivontaan lisäämään makua, väriä ja koristeellisuutta. Perinteisesti hibiscus-teetä voidaan nauttia korkean verenpaineen hoidossa, kolesterolin alentamisessa ja ruuansulatuksen ja painonpudotuksen helpottamisessa.

ja

roselle. Ulkomaisissa lähteissä hibiscus-nimen lisäksi käytetään joskus myös ranskankielistä nimeä bissap.

Hibiskuksesta on kohistu maailmalla, Afrikan mantereelta tuleviin superfoodeihin liittyen. Mikä tämä ihmekasvi oikein on? Suomessa kasvi tunnetaan myös nimillä kiinanruusu

Hibiskusta haudutetaan syvänpunaiseksi juomaksi eri puolilla maailmaa sekä kylmänä että kuumana tarjoiltavaksi. Iranin alueella puhutaan ”happamasta teestä”, Itä-Afrikassa valmistetaan ”Sudan-teetä” yskää lievittämään, Intiassa ”chembarattia” kasvaa lähes jokaisessa puutarhassa. Karibialla puhutaan ”jamaikanvedestä”, Intiassa hibiskusta käytetään osana hindujen uskonnollisia seremonioita. Ayurvedaa noudattavat käyttävät hibiskusta (semparuthi) ulkoisesti hiusten ja ihon kuntoa parantamaan, ja sisäisesti kipuja ja tulehduksia helpottamaan, sekä kuukautiskiertoa tukemaan. C-vitamiinia rutkasti sisältävä hibiskustee sopii hyvin myös flunssakausiin.

Makeuttamattomana juoma on hapokkaan kirpeä, mutta silti maultaan neutraali. Vaikka hibiskuksesta käytetään juoman uuttamiseen kasvin verholehdet, mieltää moni teen maun marjaisaksi. Hibiskuksessa ei ole lainkaan kofeiinia, eli hibiskus-hauduke soveltuu juotavaksi myös illalla ennen nukkumaanmenoa. Hibiskuksen on sanottu kiihdyttävän aineenvaihduntaa. Se on lievästi diureettinen eli virtsaneritystä edistävä, ja sopiikin oivallisesti karpalomehujen kaveriksi virtsatulehduksista kärsivälle.

Hibiskusta tutkitaan innolla sen eri terveysominaisuuksista johtuen. Sen on useissa eri tutkimuksissa arvioitu voivan auttaa korkeasta verenpaineesta kärsiviä. Hibiskuksen heleä punaisuus kielii antosyaaneista, punaisuutta tuottavista pigmenteistä, jotka ovat myös vahvoja antioksidantteja. Hibiskus hellii vatsaa ja sopii vatsavaivoista kärsivän juomaksi. Sen vaikutuksia suoliston hyvinvointiin tutkitaan tällä hetkellä erityisen kiinnostuneena tiedemaailmassa. Hibiskuksen väitetään myös estävän amylaasintuotantoa, joka on elimistössä tärkkelystä sokereiksi pilkkova entsyymi. Jos tämä pitää paikkansa, voisi hibiskustee vähentää elimistöön imeytyvän sokerin määrää ja näin auttaa painonhallinnassa.

Hibiskustee soveltuu nautittavaksi sekä jäähdytettynä että kuumana. Erityisesti syksyllä hibiskus on elementissään. Kauniin punainen juoma tuo ilon mielelle kuulaan kirkkaina syysiltoina, ja lämmittää sadepäivän harmaudessa.

Valmistus ja käyttö                                                                          Keitä vesi ja lisää hibiskus,  Poista liedeltä ja anna jäähtyä 10 minuuttia, nauti teetä 2-3 kertaa päivässä 10 peräkkäisen päivän ajan. Pidä päivää 3-5 väliä, ennen uuden kuurin aloittamista. Loppu teehen, jossa vielä terälehdet, kannattaa lisätä kylmää vettä ja laittaa jääkaappiin ja nauttia kylmänä juomana. Tee on herkullisen makuista ja sillä on mahtavan vahva, punainen väri.


Varastoi: viileässä,                       kuivassa paikassa, auringonvalosta poissa.        Alkuperämaa:                             Nigeria

Miksi Ihmiset Käyttävät Hibiscusta?

Hibiskusta tutkitaan paljon sen terveysvaikutuksista. Hibiscusen oletettuja osin tieteellisesti todistettuja terveysvaikutuksia.

korkea verenpaine

korkea kolesteroli

alentaa korkeaa verenpainetta

Alentaa verensokeria

Laske kokonaiskolesterolia

Korkeampi HDL 'hyvä' kolesteroli

Parempi insuliiniresistenssin mittaustulos

Anti-Aging, ikääntymistä hidastava.

virtsatientulehduksien hoito

Ylläpitää ihon sekä hiusten kuntoa ja kimmoisuutta.

Vatsaystävällinen ja helpottaa sekä vatsavaivoja että tukee ruuansulatusta

Flunssan oireisiin

Tukee maksan ja munuaisten toimintaa

Antibakteerisia ominaisuuksia

lievittää kuukautiskipuja

vaikuttaa masennukseen

auttaa painonpudotuksessa

tulehdusta rauhoittava (anti-inflammatorinen)

Uusimmat kommentit

06.04 | 18:01

Hei. Onko aikoja Kalevalaiseen jäsenkorjaukseen tällä viikolla klo 15 jälkeen?

02.12 | 16:38

Moi!
Millon pääsen hoitoon?

25.03 | 06:22

Tervetuloa kauppkuja2 ja parkkihallin puoleinen pääty ja toinen kerros siellä.

25.03 | 05:58

Ok varaan ajan huomiselle 1430-1530

Jaa tämä sivu