TERVETULOA TUTUSTUMAAN HIERONTA OSIOONI

Olen koulutettu hieroja ja olen suorittanut erikoisammattitutkintona; nivelten liikkumisen edistäminen.

Olen myös suorittanut koulutuksen urheiluhieronnasta .

Teen monipuolista hierontaa erilaisilla tekniikoilla, tekniikoihin voit tutustua muissa osioissa.

SIIS EI PELKKÄÄ HIERONTAA JA AINA ASIAKAS HUOMIOIDEN, HYVÄSSA VUOROVAIKUTUKSESSA

Hieronnasta yleensä puhuttaessa; meille muodostuu usein tuntemuksia ja tiloja jolloin meidän oma palautuminen, lepo sekä lihashuolto ei riitä palauttamaan kehoa suoritusten rasituksista. Olkoon rasitus sitten kovaa treenaamista, staattista rasitusta, rasitusta ei ergonomisista työasennoista tai vaan vääränlaisen tyynyn aiheuttamia oireita.

Siis antakaa minun auttaa kehoanne toipumaan rasituksista.

KYSYMYKSIÄ JA AJATUKSIA HIERONNASTA:

Mitä lihaksille tapahtuu hieronnassa?

hierottaessa lihas rentoutuu ja tulee elastisemmaksi. Kun lihas alkaa joustaa hieronnan vaikutuksesta, veren ja nesteiden kierto lihaksessa vilkastuu, aineenvaihdunta paranee, lihas rentoutuu ja palautuu. Hieronta  poistaa kehosta kuona-aineita auttaa näin palautumaan. Hieronnan vaikutuksiin vaikuttaa se, kuinka paljon ja millä tavoin lihasta on käytetty, rasitus yleensäkin. Hierontoja on kuitenkin erilaisia, ja hierojan otteista riippuu, mitä lihaksessa tapahtuu. Siksi juuri tärkeää että hieronta on monipuolista asiakkaan olotila huomioiden.

Hieronta ja urheilusuoritus yleensä?

Juuri ennen urheilukoitosta voidaan tehdä valmistava hieronta. Siinä käytetään lihasta ärsyttäviä, stimuloivia otteita, kuten ravisteluja ja taputuksia. Ne toimivat kuin lämmittely, eli lihas valmistellaan toimintaan. Palauttavaan hierontaan mennään treenin jälkeen. Jos hieronnan ja treeniin välissä ei ole ollut tarpeeksi taukoa, voi vie hieronta suorituksesta paukut. Oikean hierontavälin löytää vain kokeilemalla.

Kaikkien mielestä hieronta ei nopeuta palautumista. Miksi?

Kaikilla hierontaotteilla ei ole palauttavia vaikutuksia. Silloinkaan hieronta ei välttämättä palauta, jos se on liian voimakasta. Oikealla tekniikoilla tehty hieronta palauttaa ja vaihvistaa laskimoverenkiertoa sekä lymfajärjestelmää auttaen palautumaan rasituksisata. Kehomme joka alueella periaatteessa kaikki kuitenkin perustuu aineenvaihduntaa. Jos aineenvaihdunnassamme on ongelmia keho on tukkoinen ja kerää nestettä ja turpoaa. Hieronnasta on vaikea tehdä tutkimusta, koska jokainen hieroja hieroo eri tavalla. Myös jokaisen keho reagoi eri tavoin. Hiussuonoston heikko tila edesauttaa rasvasolujen kerääntymistä. Palaamme taas erilaisten hierontaotteiden monipuolisen käytön merkitykseen.

Voiko käynnin korvata saunalla ja liikunnalla?

Sauna, liikunta ja hieronta tukevat toisiaan, koska ne tehostavat verenkiertoa ja tuottavat endorfiineja. Sauna ei silti käy hieronnasta, koska sillä ei ole muokkaavia ja venyttäviä vaikutuksia.

Mitä hieroja voi päätellä asiakkaasta tämän lihasten perusteella?

Hieroja voi tunnistaa, harrastaako asiakas voima- vai kestävyyslajia. Voimailijoiden kovempi lihas vaatii ronskimpaa käsittelyä kuin kestävyysliikkujien joustavat lihakset. Liikkumattomien lihakset taas eivät erotu muusta kehon massasta. Teen töitä monien lajien harrastajien kanssa tanssijoiden, uimareiden, juoksijoiden, jalka- ja lentopalloilijoiden kanssa mm.     Tällöinkin on tärkeää löyttä oikea tekniikka asiakkaan avuksi.

Miten urheilu­hieronta eroaa klassisesta hieronnasta?

Yleisesti luullaan, että urheiluhieronta on voimakasta, mutta niin ei ole. Esimerkiksi palauttava hieronta on kevyttä. Nykyään ei pitäisi olla tarvetta erotella klassista ja urheiluhierontaa, koska tekniikoita käytetään sekaisin.
Urheiluhieronnassa on tarkempaa, mihin ote lihaksessa kohdistuu ja venyttäviä otteita käytetään enemmän. Esimerkiksi poikittaisote venyttää lihasta lihassyihin nähden poikittain. Sillä saadaan lihassäikeitä loitommaksi toisistaan. Näin nestekierto vapautuu, eikä keho tunnu enää tukkoiselta. Poikittaisvenytystä ei saa klassisessa hieronnassa eikä venyttelemällä lihaksia itse.

Uusimmat kommentit

06.04 | 18:01

Hei. Onko aikoja Kalevalaiseen jäsenkorjaukseen tällä viikolla klo 15 jälkeen?

02.12 | 16:38

Moi!
Millon pääsen hoitoon?

25.03 | 06:22

Tervetuloa kauppkuja2 ja parkkihallin puoleinen pääty ja toinen kerros siellä.

25.03 | 05:58

Ok varaan ajan huomiselle 1430-1530

Jaa tämä sivu